هسته‌های پژوهشی

مطالعات خواب پروژه جهانی انیگما
انیگما یک کنسرسیوم جهانی است که مرکز آن در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و رهبر آن پروفسور پل تامسون Paul Thompson می‌‏باشد. در این کنسرسیوم محققین ارشد با استفاده از روش‌‏های مختلف نقشه‌‏برداری مغز به مطالعه مغز در حالات طبیعی و در بیماری‏‌های مختلف مغز، اعصاب و روانپزشکی می‏‌پردازند. آنان با استفاده از تصویربرداری ام آر آی، ژنتیک، اطلاعات بالینی و تجمیع اطلاعات جمع‌‏آوری شده از مراکز مختلف جهان سوالات بنیادین و مهمی را پاسخ می‏‌دهند.
قدرت و اهمیت این پروژه جهانی در همکاری محققین، تجمیع اطلاعات و داده‏‌ها و هم‌افزایی حاصل از آنها است. دکتر طهماسیان مسئول هماهنگی کلیه مطالعات خواب در چهارچوب پروژه جهانی انیگما هستند. به‌همین خاطر توجه ویژه‌‏ای به مطالعات خواب در پژوهشکده علوم و فناوری‌های پزشکی وجود دارد.
 پاتولوژی دیجیتال هوشمند
هدف از پاتولوژی دیجیتال هوشمند (پاتولوژی محاسباتی Computational Pathology)، بهبود دقت تشخیص، بهینه‌‏سازی مراقبت از بیمار، و کاهش هزینه‌‏ها با همکاری سراسری در دنیا است. پاتولوژی دیجیتال، تحقق تکنیک تصویربرداری میکروسکوپی به‌صورت مجازی است که شامل فرایند دیجیتالی کردن اسلایدهای شیشه‌ای با استفاده از تکنیک تصویربردای تمام اسلاید (WSI)، پردازش تصاویر دیجیتالی به‌دست آمده از بافت‌‏های بیولوژیکی، ذخیره داده‌‏های دیجیتالی اسلایدها در یک فضای ابری و امکان دسترسی از راه دور به اطلاعات برای بررسی دستی توسط پاتولوژیست و یا بررسی خودکار توسط الگوریتم‌‏های یادگیری عمیق است.
پاتولوژی محاسباتی، شامل استخراج اطلاعات از تصاویر پاتولوژی دیجیتالی با استفاده از روش‏‌های هوش مصنوعی برای تشخیص و پیش‌بینی بیماری‏‌های مختلف می‌‏باشد.
هدف ما توسعه تجزیه و تحلیل هوشمند و خودکار تصاویر پاتولوژی است که بتواند تشخیص و پیش‏‌بینی بیماری‌‏های مختلف را با بازدهی بالا و خطای کمتر ارایه دهد.