صفحه اصلی
نخستین مجله علمی بین المللی به زبان انگلیسی در زمینه مطالعات بین رشته‌ای قرآن کریم
  • 1764 بازدید

نخستین مجله علمی بین المللی به زبان انگلیسی در زمینه مطالعات بین رشته‌ای قرآن کریم با همکاری مشترک علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران و موسسه مطالعات معاصر اسلامی در لندن تهیه، منتشر و روانه بخش مطالعات قرآنی و اسلامی دانشگاه‌های انگلیس و دیگر کشور‌های اروپایی شده است.
رئیس مرکز اسلامی انگلیس در آیین رونمایی تلویزیونی از این مجله تخصصی قرآنی در لندن گفت: قرآن کریم کتاب هدایت انسانهاست و انسان‌ها برای هدایت به سوی سعادت ذائقه‌های مختلفی دارند و قرآن کریم برای آن بخش از آحاد جامعه که در این باره ذائقه علمی صرف دارند نیز حرف برای گفتن دارد و ما برای اینکه بخش وسیعی از جامعه به ویژه افرادی که از مسیر‌های علمی در جستجوی راه سعادتند باید تلاش کنیم و انتشار این مجله در همین راستاست.
حجت السلام والمسلمین سید هاشم موسوی با بیان اینکه مطالب متعددی در قرآن کریم آمده است افزود: وقتی مطالب این کتاب آسمانی که هزار و چهارصد سال پیش نازل شد با مولفه‌های علمی امروز تشریح می‌شود، آنهم به زبان انگلیسی که زبان آشنا در محافل علمی جهان به ویژه در غرب است، برای بخش وسیعی از نخبگان جذابیت ایجاد می‌کند.
نماینده، ولی فقیه و رئیس مرکز اسلامی انگلیس گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که یکی از راهکار‌های دعوت مردم به سوی هدایت و رستگارو قرآن کریم، این است که از موضوعات جذاب برای آنان استفاده شود و موضوع مطالعات میان رشته‌های مختلف علمی با قرآن کریم از جمله مواردی است که نظر جامعه نخبگانی را به خود جلب می‌کند.
در این برنامه به دو زبان انگلیسی و فارسی اهداف و ضرورت‌ تولید محتوا و انتشار این فصلنامه تخصصی قرآنی در غرب بیان شد و حجت السلام و المسلمین سعید سبحانی در این باره گفت: اینکه در غرب کتاب‌هایی نوشته و عنوان می‌شود که قرآن با برخی علوم در تعارض است وظیفه محققان دینی را برای اثبات نادرست بودن این دیدگاه سنگین‌تر می‌کند.
استاد حوزه و کالج اسلامی لندن افزود: اندیشمندان مسلمان باید با تولید محتوا و عرضه معارف قرآنی در جامعه به ویژه جوامع غربی، آحاد جامعه را با ژرفای قرآن کریم آشنا کنند.
دکتر علیرضا طالب پورسردبیر فصلنامه مطالعات بین رشته‌ای قرآن کریم و معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی نیز، در آیین رونمایی از نخستین مجله علمی مطالعات بین رشته‌ای قرآن کریم، که نخستین تجربه انتشار مجله علمی معتبر قرآنی در عرصه بین المللی نیز هست گفت: اندیشمندان و پژوهشگران برای ارائه مقالات علمی قرآنی خود می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی این فصلنامه تخصصی، مقاله خود را بارگذاری کنند تا در صورت موفقیت در ارزیابی و داوری‌های علمی، در شماره‌های بعدی این فصلنامه قرآنی منتشر شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد درصد سال اخیر کتاب‌های زیادی درباره اسلام و علوم در قرآن به محافل مختلف غربی راه یافته است، اما تاکنون بصورت مجله و یافتن پایه‌های تئوری‌های جدید علمی در قرآن نبوده است.
دکتر سعید الشهابی مدیر اندیشکده ابرار در لندن در این باره گفت: به طور قطع این مجله نظر دانشمندان، روشنفکران، محققان و دانشگاهیان را از هر دو گروه موافقان و منتقدان که دوست دارند این مطالب را به چالش بکشند به خود جلب می‌کند، زیرا از منظر علمی به مسائل منحصر به فرد می‌پردازد.
وی افزود: از تضارب دیدگاه‌های اندیشمندان موافق و منتقد نظر‌های جدیدی حاصل می‌شود که آن نیز می‌تواند مفید باشد.
افزایش روز افزون گرایش به اسلام و شمار مسلمانان در غرب موجب شده بخش مطالعات اسلامی و قرآنی در بیش از صد دانشگاه اروپایی از جمله در انگلیس شکل بگیرد که نیازمند تغذیه علمی و مقالات اندیشمندان اسلامی است.
https://www.iribnews.ir/00EuMx

افزودن نظرات