صفحه اصلی
همایش نجوای کتاب برگزار شد.
  • 8779 بازدید

همایش نجوای کتاب، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی حاصل همکاری مشترک کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه و دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، در روز شنبه 29 آبان‌ماه 1400 در محل سالن سیمرغ دانشکده نامبرده برگزار گردید.
در آغاز همایش دکتر رسولی، مشاور ریاست دانشگاه، ضمن تقدیر و تشکر از متولیان همایش و فعالیت‌هایی که در این حوزه توسط کتابخانه‌های دانشگاه انجام شده است، اشاره‌ای به جایگاه بالای این واحدها در سطح دانشگاه داشت و از آن به عنوان یک نماد علمی و حائز اهمیت یاد کرد.
در ادامه با اشاره به اهمیت کتاب برای ایرانیان از گذشته تا کنون، داشتن فرهنگ مکتوب را از افتخارات دوره اسلامی دانست. همچنین خاطرنشان کرد این فرهنگ مکتوب منجر به حفظ اصالت و هویت‌مان و زنده نگه داشتن آموزه‌ها و تمدن‌مان شده است.
سپس دکتر بابک شکری، معاونت پژوهشی دانشگاه، سخنرانی خود را با سخنانی چند از بزرگان  و مرتبط با موضوع کتاب و کتابخوانی آغاز نمود. در ادامه اشاره‌ای به اوضاع کتاب در جامعه جهانی و تاثیر مثبت کرونا بر میزان چاپ نمود. وی استفاده بیشتر از صنعت دیجیتال در حوزه چاپ و نشر را به عنوان یکی از راهکارهای مفید در راستای ارتقای میزان مطالعه افراد یک جامعه دانست.
در ادامه ریاست دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دکتر مظاهری به جایگاه کتابداران به عنوان طلایه‌داران معرفی کتاب و ترویج کتابخوانی در سطح کشور و جامعه جهانی،  اشاره نمود. رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، پایین بودن سرانه مطالعه را یکی از چالش‌های توسعه در کشور دانست و برنامه‌ریزی جدی با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های به روز را یکی از راه‌حل‌های این چالش دانست.
سپس دکتر نیلوفر رضوی، رئیس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه دانشگاه شهید بهشتی، ضمن خوشامدگویی به حضار و تایید صحبت‌های سخنرانان پیشین، به رسالت کتابخانه مرکزی مبنی بر حفاظت، تکمیل و ترویج دانش به عنوان یکی از واحدهای دانشگاه شهید بهشتی اشاره نمود. رضوی در ادامه برنامه‌های همایش را که اهدای کارت کتابدار افتخاری به 5 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه، تقدیر از دو کتابخانه برتر و همکار بازنشسته کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه و میزگردی با حضور منصور ضابطیان (کارگردان، نویسنده و روزنامه‌نگار) بود، بیان کرد.
قابل ذکر است کتابخانه های دانشکده مهندسی برق و علوم کامپیوتر، ادبیات و علوم انسانی، مرکز تحقیقات کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی و پردیس شهید عباسپور به عنوان نامزدهای کتابخانه برتر بر اساس ارزشیابی انجام شده توسط کمیته ارزیابی و بهبود مستمر کتابخانه‌های دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شدند که از این میان دو کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی و پردیس شهید عباسپور برگزیده شدند.

علاقه‌مندان می‌توانند فیلم ضبط شده‌ی همایش را از لینک زیر دانلود نمایند.

افزودن نظرات