صفحه اصلی
اتاق فکر استـادان و دانشجویـان راه‌اندازی شد
  • 49506 بازدید

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی :

اتاق فکر استـادان و دانشجویـان راه‌اندازی شد

 

 

دکتر علیرضا طالب‌پور، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت در سال 1400 از ایجاد اتاق فکر استادان؛ اتاق فکر دانشجویی؛ ایجاد بخش نظرخواهی بر روی سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی؛ طرح مبحث هوش فرهنگی و فعال‌کردن بخش مسابقات روزانه از بهمن‌ماه سال 1400 در این معاونت خبر داد و افزود: برگزاری  376 کارگاه و دوره آموزشی؛ 688 جلسه سخنرانی، نشست، میزگرد، حلقه‌های مطالعاتی و گفتگوی تخصصی؛ 20 مراسم و مناسبت ملی و مذهبی؛ 6 جشنواره و گردهمایی؛ چاپ و انتشار 7 کتاب و کتابچه؛ اکران 30 فیلم مستند فرهنگی و اجتماعی و علمی؛ انتشار 119 شماره نشریه؛ اجرای 49 مورد مسابقه، بخشی از فعالیت‌های این معاونت در سال 1400 است.

در حال حاضر دانشگاه شهید بهشتی 75  انجمن علمی دانشجویی دارد

معاون فرهنگی و اجتماعی با اشاره تعداد انجمن‌های علمی دانشگاه، فعالیت‌های این انجمن‌ها را در سال 1400 تشریح کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاه شهید بهشتی 75  انجمن علمی دانشجویی دارد که از این تعداد، 50 انجمن فعال هستند. انجمن‌های علمی دانشجویی، تشکل‌های علمی هستند که به ازاء هر رشته تحصیلی، طبق ضوابط و آیین‌نامه‌های مربوطه امکان تشکیل دارند؛ طی سال 1400 با توجه با محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، فعالیت‌های این انجمن‌ها در سطح مطلوبی پیگیری شد که برگزاری 218 کارگاه آموزشی، 33 کلاس آموزشی، 50 دوره آموزشی، 10 مسابقه علمی، یک جشنواره داخلی و ملی و سه سمینار و گردهمایی علمی از جمله فعالیت‌های آن‌ها بود؛ همچنین در بخش «گفتگوی تخصصی» نیز 75 جلسه هم‌اندیشی و مباحثه، 362 جلسه سخنرانی و میزگرد، و 75 جلسه در قالب نقد و تبادل نظر از سوی انجمن‌های علمی دانشگاه برگزار شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی از با برشمردن مهم‌ترین دستاوردها و فعالیت‌های کانون‌ها و تشکل‌های سیاسی  دانشگاه در سال 1400 اظهار داشت: اداره کانون‌ها و تشکل‌های سیاسی از دو بخش کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و مذهبی و بخش تشکل‌‌های سیاسی تشکیل شده است که در حال حاضر، 17 کانون و 4 تشکل در دانشگاه فعال‌اند؛ جامعه اسلامی، انجمن اسلامی آزادی‌خواه، انجمن اسلامی طیف تحکیم و بسیج دانشجویی، چهار تشکل فعال دانشگاه هستند که در سال 1400 تعداد 12 کرسی آزاداندیشی و 51 نشست و میزگرد را برگزار کردند.

هر دانشجو و یا تشکل قانونمند می‌تواند با پیروی از آیین‌نامه‌ برای راه‌اندازی نشریه درخواست مجوز کند

وی در خصوص عملکرد نشریات دانشجویی خاطرنشان شد: در حال حاضر در دانشگاه، تعداد 140 نشریه دارای مجوز وجود دارد که از این تعداد 70 نشریه فعال هستند و در سال 1400 قریب به 115 شماره نشریه منتشر کرده‌اند. هر دانشجو و یا تشکل قانونمند می‌تواند با پیروی از آییننامه نشریات دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای راه‌اندازی نشریه درخواست مجوز کند.

دکتر طالب‌پور دربارۀ فعالیت‌های مرکز ارتقاء شایستگی‌های دانشجویی (فنی و حرفه‌ای) گفتند: این مرکز با شعار «هر دانشجو، یک مهارت»، در سال 1400 با مشارکت 350 دانشجو، 20 کارگاه، 3 نشست تخصصی، 25 مسابقه و یک جشنواره برگزار کرده است که بالغ بر 120 مهارت‌آموز موفق به اخذ مدرک فنی و حرفه‌ای شده‌اند.

اداره امور شاهد و ایثارگر، رسالت خطیری بر عهده دارد

معاون فرهنگی و اجتماعی با اشاره به رسالت خطیر اداره امور شاهد و ایثارگر، تصریح کرد: برگزاری3 جلسه منتخب ستاد و بررسی 158 پرونده؛ برگزاری نشست استادان مشاور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشجویان مقطع کارشناسی ورودی 1400 با مشارکت 114 دانشجو و 16 استاد مشاور؛ برگزاری نهمین گردهمایی جامعه شاهد و ایثارگر و تقدیر از 28 دانشجوی شاهد و ایثارگر در زمینه های علمی و پژوهشی و 7 کارمند در زمینه پژوهشی و ورزشی؛ انتشار کتاب «از بهشت تا بهشت»؛ برگزاری مسابقه در بستر پلتفرم اینستاگرام به مناسبت‌های مختلف تقویمی؛ اکران فیلم «منصور» به مناسبت سالروز شهادت شهید ستاری؛ برگزاری دومین جشنواره ملی دانشجویی «خون سیاوش»؛ شرکت در ششمین جشنواره ملی ایثار با مشارکت وزارت علوم و تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های این اداره بوده است.

بالغ بر 3 هزار نفر از خدمات روان‌شناختی مرکز مشاوره و آموزش‌های اجتماعی بهره‌مند شدند

دکتر طالب‌پور، مرکز مشاوره و آموزش‌های اجتماعی را یکی از مهم‌ترین واحدهای معاونت فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: این مرکز شامل دو اداره «مشاوره و خدمات روان‌شناختی» و «آموزش‌های اجتماعی» است که مجموعه‌ای از خدمات مشاوره، روان‌شناختی و روان‌پزشکی را ارائه می‌کند که در سال ۱۴۰۰، بالغ بر 3 هزار نفر از خدمات روان‌شناختی این مرکز بهره‌مند شده‌اند. وی افزود: در سال 1400، قریب به 21 کارگاه، 3 نشست تخصصی و کشوری، 37 شماره پادکست، بروشور و ماهنامه از سوی این مرکز تولید شده است. همچنین، 260 نفر از دانشجویان مشروطی دوره کارشناسی ورودی‌های 97 تا 99 تحت نظر دفتر ارتقاء قرار گرفتند و از نظر تحصیلی و پیگیری جلسات مشاوره رصد شدند.

در سال 1401، برنامه‌های تازه‌ای در چهار محور فناوری، محتوایی، کاربری و انگیزشی اجرا خواهد شد

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در پایان این مصاحبه اظهار امیدواری کرد که این معاونت در سال 1401، ضمن توسعه فعالیتهای ذکر شده، با حمایت دانشجویان و استادان و‌ کارمندان دانشگاه بتواند برنامه‌های جدیدی در چهار محور فناوری، محتوایی، کاربری و انگیزشی طراحی و اجرا کند.​​​​​​​

افزودن نظرات