صفحه اصلی
محصولات دانش‌بنیان در مسیر استانداردسازی
  • 17269 بازدید

با هدف تسهیل فرایند ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به بازارهای داخلی و بین‌المللی، تفاهم‌نامه‌ای بین پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و اداره کل استاندارد استان تهران امضا شد.

​​​​​​​

جلسه امضای تفاهم‌نامه بین اداره کل استاندارد استان تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با حضور مهندس عباس نوری، مدیرکل اداره کل استاندارد استان تهران و دکتر فریبرز مسعودی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، به میزبانی اداره کل استاندارد استان تهران برگزار شد.

دکتر یاسر نیک پیمان، سرپرست مدیریت امور فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ضمن اعلام این خبر افزود: با توجه به اینکه استاندارد بودن محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان در افزایش قدرت رقابت‌پذیری این محصولات در بازارهای تجاری نقش بسیار مهمی دارد،  اقدامات اولیه برای عقد این تفاهم‌نامه از چهار ماه پیش در دستور کار قرار گرفت. یکی از گام‌های مهم در نظر گرفته شده در این تفاهم‌نامه، فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ استاندارد و ایجاد زمینه‌ای برای شکل‌گیری همکاری‌های متقابل است که بستر این همکاری‌ها در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و محتوا و آموزش مورد نیاز از طریق اداره کل استاندارد استان تهران و متناسب با نیازهای طرفین مشخص و ارزیابی خواهد شد.

به گفته دکتر نیک پیمان، برای امضای این تفاهم‌نامه از اوایل تابستان امسال فرایندهایی از جمله استقرار کمیته‌های متناظر استاندارد در دانشگاه شهید بهشتی و مراکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی پیگیری شد. علاوه بر این بحث استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان نیز مطرح و مورد توجه قرار گرفت. بر این اساس فهرستی از شرکت‌های دانش‌بنیان به اداره کل استاندارد استان تهران ارائه و محصولات آنها را معرفی شد تا در نتیجه فرایند استانداردسازی این محصولات تسریع شود.

سرپرست مدیریت فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی همچنین از تصویب مصوبه‌ای از سوی هیأت رییسه پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی برای حمایت مالی و ارائه تسهیلاتی به عنوان مشوق برای شرکت‌هایی‌ که موفق به اخذ یکی از استانداردها برای محصولاتشان می‌شوند، خبر داد و گفت: با وجود اینکه ممکن است در حال حاضر موضوع استانداردسازی محصولات دغدغه اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان نباشد اما با وجود حمایت‌های مالی و تسهیلات در نظر گرفته شده، پیش‌بینی می‌شود این موضوع به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گیرد و فرایند ورود به بازار و تجاری‌سازی را تسهیل و تسریع نماید.

وی افزود: پیش از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و اداره کل استاندارد استان تهران، تعداد زیادی استاندارد در زمینه‌های مختلفی اعم از صنایع ساختمانی، مصالح ساختمانی و صنایع غذایی در این دانشگاه تدوین شده بود اما هدف ما این بود که تدوین و اجرای این استانداردها و همکاری با اداره کل استاندارد به شکلی سازمان‌یافته‌تر باشد.

دکتر نیک پیکان تاکید کرد: نکته مهم این است که تدوین محتوای این تفاهم‌نامه از سوی دانشگاه شهید بهشتی مطرح و به اداره کل استاندارد استان تهران پیشنهاد شد که با بازخوردهای خوبی از سوی اداره کل استاندارد همراه بود و بر همین اساس همکاری با دیگر دانشگاهها در این زمینه مورد توجه اداره کل استاندارد استان تهران قرار گرفته است. یکی از رویکردهای مورد توجه از سوی مهندس عباس نوری، مدیریت جدید اداره کل استاندارد استان تهران تعامل سازنده با دانشگاه‌ها، به عنوان مرجعی برای تدوین استانداردها است و بنابراین رویکرد جدیدی برای همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و اداره کل استاندارد استان تهران شکل گرفت تا به مرور تعامل سازنده‌ای بین اداره کل استاندارد و پارک‌های علم و فناوری به عنوان بازوی تجاری‌سازی دانشگاه‌ها ایجاد شود که خروجی آن محصولاتی است که در زندگی روزمره و صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

افزودن نظرات