کتاب «اصول مهندسی نرمافزار»، تألیف دکتر علیرضا شاملی سندی، استادیار دانشکدۀ مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1400، در 342 صفحه در قطع رحلی و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 1.380.000 ریال عرضه میشود.
اصول مهندسی نرمافزار از درسهای مهم در سالهای پایانی مقطع کارشناسی رشتة مهندسی کامپیوتر است. دانشجو بهکمک این درس، مهارتهای لازم در چرخة تولید یک محصول نرمافزاری و همچنین بینشی کلی به تمامی جنبههای چرخة حیات تولید نرمافزار را کسب میکند. کتاب مهندسی نرمافزار نوشتة راجر اس. پرسمن (Roger S. Pressman)، از منابع اصلی و ارزشمند این درس در تمامی دانشگاههای دنیا محسوب میشود، اما متأسفانه بهدلیل پیچیدگی مفاهیم مطرحشده و نداشتن مثالهای کاربردی، دانشجویان بهسختی با آن ارتباط برقرار میکنند.
کتاب اصول مهندسی نرمافزار که حاصل چهار سال تلاش برای تهیة منبعی مناسب برای دانشجویان این درس بوده، در یازده فصل نوشته شده است. هدف در این کتاب، آموزش اصول مهندسی است که باید در همة مراحل تولید نرمافزار رعایت شود. ازاینرو، ابتدا چارچوب آریوپی و متدولوژیهای چابک توضیح داده میشوند و در ادامه، مفاهیم کیفیت نرمافزار، بازآرایی، الگوهای طراحی، مدیریت تغییرات در پروژههای نرمافزاری، تخمین پروژههای نرمافزاری، مدیریت ریسک و درنهایت تکنیکهای مهم برای مدیریت یک پروژة نرمافزاری بررسی میشوند. نگارندۀ اثر کوشیده است تا در تمامی فصلها، مثالهای مناسبی برای دانشجویان بیان شود. افزون بر این، در سراسر متن، برای کاهش فاصلۀ میان مباحث نظری و عملی و نیز اثربخشی مفاهیم، کوشش شده است تا از مثالهای ساده و کاربردی استفاده شود. ازاینرو، کتاب منبع مناسبی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار و مهندسان شاغل در صنعت فنّاوری اطلاعات نیز بهشمار میآید.