صفحه اصلی
باید فضای گفت و گو و تعامل سازنده در دانشگاه حاکم باشد
  • 21888 بازدید

رئیس دانشگاه شهید بهشتی:

باید فضـای گفـت‌و‌گو و تعامـل سازنـده در دانشگاه حاکم باشـد

 

 

رئیس دانشگاه شهید بهشتی بر ایجاد فضای گفت و گو و تعامل در دانشگاه تاکید کرد و گفت: انتظار می‌رود دانشجویان نخبه و تحصیلکرده به مدد هوش اجتماعی و سیاسی و با درک صحیح اوضاع و احوال منطقه و جهان در دام دشمنان نیفتند.

 

​​​​​​​

دکتر سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با روابط‌عمومی با اشاره به تحولات سیاسی و اجتاعی اخیر در کشور و به تبع آن در دانشگاه شهید بهشتی گفت: در مورد اعتراضات اخیر در دانشگاه شهید بهشتی، حداکثر تلاش ما بر این بوده است که از خروج دانشجویان از دانشگاه جلوگیری کنیم، چون واقعا نمی‌دانیم اگر دانشجو از دانشگاه خارج شود، چه اتفاقاتی ممکن است برای او رخ دهد. در داخل دانشگاه برنامه‌ و هدف ما مراقبت از دانشجویان است که وظیفه‌ اخلاقی و قانونی ما است.

ایشان با تاکید بر رویکرد مسئولان دانشگاه برای جلوگیری از ورود نیروی انظامی در صحن دانشگاه اظهار داشت: نیروی‌های انتظامی بدون اجازه‌ رئیس دانشگاه به هیچ وجه نمی‌توانند وارد دانشگاه شوند و من به هیچ وجه اجازه ورود نیروهای نظامی را به دانشگاه نداده ام تا در داخل دانشگاه به مثابه یک خانواده مشکلات را حل کنیم.

 

در داخل دانشگاه هیچ دانشجویی دستگیر نشده است

دکتر نصیری همچنین در خصوص دانشجویان بازداشتی دانشگاه تصریح کرد:  نکته‌ دیگری که این روزها باعث نگرانی استادان و دانشجویان بود، بحث دستگیری و بازداشت برخی از دانشجویان است. ما در داخل دانشگاه به هیچ وجه این اجازه را ندادیم که حتی یک دانشجو دستگیر شود، بنابر گزارش‌های دریافتی تعدادی از دانشجویان دانشگاه بیرون از دانشگاه بازداشت شدند؛ از لحظه‌ای که از دستگیری دانشجویان مطلع شدیم تمام تلاش خود را برای آزادی دانشجویان انجام دادیم و خوشبختانه با پیگیری‌های لازم دانشجویان بازداشتی آزاد شدند؛ ما نمی‌گوییم که دانشجو اعتراض و اظهارنظر نکند اما در اعتراض باید به قوانین و شأن دانشگاه توجه شود؛ اعتراض باید براساس قانون اساسی و در فرآیند قانونی و عقلانی صورت گیرد. وقتی این موارد رعایت نمی‌شود، بستر برای سوء استفاده دشمنان فراهم می شود و برای دانشجو مشکل آفرین خواهد بود.

رئیس دانشگاه ضمن اعلام برگزاری نشست‌های مختلف گفت و شنود میان مدیران دانشگاه و استادان و دانشجویان در این مدت، به دو نشست گفت و شنود در خوابگاه دختران و پسران اشاره کرد و اظهار داشت: طی روزهای گذشته دو جلسه گفت و شنود با حضور اعضای هیأت رئیسه در خوابگاه‌ها برگزار شد. در این جلسات که به صورت میانگین پنج ساعت به طول انجامید با جمعی از دانشجویان دختر و پسر ساکن خوابگاه گفت و گو کردم و مشکلات و چالش‌های این عزیزان را از نزدیک شنیدم. در این نشست‌ها دانشجویان مسائل و مشکلات خود را با اعضای هیأت رئیسه مطرح کردند؛ مسائل مربوط به خوابگاه، تغذیه و امکانات رفاهی و مشکلات حوزه آموزش از جمله مهم‌ترین محورهای مورد بحث دانشجویان بود.

 

دانشجویان نخبه، آگاه به امور و تحصیلکرده نباید در دام دشمنان بیفتند

رئیس دانشگاه بر نقش دشمنان در بروز اغتشاشات اخیر تاکید کرد و افزود: کشورهای اروپایی و امریکایی سابقه ننگینی در چپاول و غارت کشورهای دنیا به ویژه کشورهای خاورمیانه دارند؛ کشور ما نیز در دو سده اخیر از نیات شوم استعمارگران در امان نبوده و شواهد تاریخی بسیاری از نفوذ دشمنان و نقش آنان در تحولات سیاسی و اجتماعی موجود است؛ درگیری و جنگ‌های قومیتی و به مخاطره انداختن تمامیت ارضی و یکپارچگی ایران عزیز از جمله موارد در دستور دشمنان است که انتظار می رود دانشجویان نخبه و تحصیلکرده به مدد هوش اجتماعی و سیاسی و درک اوضاع و احوال منطقه و جهان در این دام نیفتند.

دکتر نصیری با تاکید بر نفش موثر استادان دانشگاه در شرایط فعلی ادامه داد: استادان به عنوان قشر آگاه و مطلع جامعه باید در شرایط بحرانی وظیفه خود را با دقت و مسئولانه و متعهدانه ایفا نمایند. نقش و جایگاه استادان دانشگاه در آگاهی‌رسانی به دانشجویان بسیار مهم است و نحوه عمل و اظهارنظرهای ایشان تاثیر عمیقی بر تصمیمات دانشجویان جوان دارد.

 

دور از بازی‌هـای سیاسـی برای رفـع مشکلات تلاش کنیم

رئیس دانشگاه در پایان با دعوت دانشجویان به گفت‌و‌گو، تعامل و همفکری تصریح کرد: همه ما خواستار ایرانی آباد، مترقی و آزاد هستیم، برای رسیدن به این جایگاه باید درکنار هم و دور از بازی‌های سیاسی برای رفع مشکلات تلاش کنیم. این سرزمین کهن و تمدن بزرگ یادگار نیاکان ماست و به امانت به ما سپرده شده است و در طول تاریخ پرافتخار آن زنان و مردان بیشماری با فداکاری برای حفظ یکپارچگی و استقلال آن از جان خود گذشتند؛ برماست که با پذیرش انتقادهای سازنده، دست در دست هم با همدلی و هم‌افزایی برای اصلاح امور و فرآیندهای غلط و نادرست گام برداریم.

 

 

افزودن نظرات