مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی:

در حوزه های متنوع بدون محدودیت جغرافیایی فعالیت داریم

29186 بازدید

صندوق‌های پژوهش و فناوری، نهادهایی غیردولتی هستند که در کنار پارک‌های علم وفناوری، دانشگاه‌ها و سایر مراکز پژوهشی و نهادهای توسعه فناوری در همه استان‌ها با هدف ایجاد زمینه‌های مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی و تامین مالی فعالیت های پژوهشی، علمی و فناورانه، شرکت‌های نوپا، فناور، خلاق، شتابدهنده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تاسیس شده‌اند. با دکتر فریدون صادقی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به عنوان یکی از همین نهادهای موثر گفتگو کردیم تا بیشتر با اهداف و ماموریت‌های صندوق بهشتی آشنا شویم.

  • محدوده و حوزه فعالیت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی شهید بهشتی شامل چه مواردی می شود؟

 صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی شهید بهشتی پیرو ماده صد قانون سوم برنامه توسعه ماده ۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و طبق مجوز تاسیس از کارگروه صندوق های پژوهش و فناوری نهاد ریاست جمهوری به وجود آمده است. این صندوق یک صندوق تخصصی نیست بنابراین در حوزه‌های متنوع از کشاورزی، سلامت، فناوری اطلاعات، گیاهان دارویی، نوآوری اجتماعی و غیره فعالیت دارد و به لحاظ جغرافیایی نیز محدودیتی برای انجام ماموریت ها نخواهد داشت.

  • چرا این صندوق در پارک شهید بهشتی مستقر شده است؟

 خاستگاه این صندوق به طور اعم دانشگاه شهید بهشتی و به طور اخص پارک شهید بهشتی است. این صندوق علاوه بر پارک بهشتی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و پارک فاوا بهشتی نیز دارای دفتر کار است. ارتباط مستقیم با اجزای کل سیستم نوآوری و فناوری از اهم دلایل حضور صندوق در پارک و سایر مکان‌های اشاره شده محسوب می شود.

  •  چقدر واحدهای مستقر در پارک شهید بهشتی با خدمات و امکانات صندوق آشنا هستند؟

خوشبختانه صندوق با اکوسیستم پارک ارتباط بسیار خوبی داشته و دارد. برگزاری جلسه با روسای مراکز نوآوری دانشکده‌ها، شرکت در جلسات ارزیابی پارک بهشتی و پیمایش در سطح شرکت‌های پارکی و مرکز رشد، اقداماتی است که در راستای معرفی خدمات صندوق صورت گرفته است. همچنین برای هفته های آتی نیز نشستی را با شرکت ها با همکاری پارک به همین منظور خواهیم داشت و همچنین سعی می‌شود در نمایشگاه‌هایی که پارک برگزار می‌کند غرفه‌ای برای معرفی خدمات صندوق داشته باشیم.

  • اولویت های سرمایه گذاری صندوق بهشتی کدام است؟

اولویت‌های سرمایه‌گذاری متاثر از محیط کسب و کار و شرایط اقتصادی خواهد بود. شرایط عدم اطمینان اقتصادی که منجر به ریسک مالی در سرمایه گذاری می‌شود ما را با استراتژی تغییر نو به نو در امر سرمایه‌گذاری مواجه کرده است. بطور کلی سرمایه‌گذاری ها در چارچوب توسعه SME ها در اکوسیستم نوآوری کشور مورد نظر ما خواهد بود.

  • چه سهمی از خدمات صندوق به واحدهای مستقر در پارک شهید بهشتی اعطا شده است؟

 سهم بهره‌گیری واحدهای مستقر در پارک از خدمات صندوق یک رشد نمایی قابل اعتنا داشته است. ارائه خدمات مالی به طرح نوا، گرنت فناوری جوانه یا طرح تاثیر فناوری شرکت های دانش بنیان شرکت های فناور که بالغ بر یکصد مورد بوده است از جمله این خدمات محسوب می شوند.

  • تعامل صندوق با مدیران و سیاستگذاران مجموعه پارک و دانشگاه به چه شکل است؟

تعامل صندوق با مدیران پارک و دانشگاه در سطح بسیار خوب قابل ارزیابی است. شرکت مستمر در جلسات ارزیابی شرکت های پارک و برگزاری اولین پویش ملی سرمایه گذاری بسترساز جوانی جمعیت و تعالی خانواده که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و صندوق نوآوری شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد حاکی از تعامل گسترده فیمابین و حاصل کار مشترک است.

  • تعامل صندوق بهشتی به عنوان بازوی اجرایی صندوق نوآوری و شکوفایی با این نهاد چطور است؟

تعاملات با صندوق نوآوری و شکوفایی در سطح بالایی قابل ارزیابی است. کماینکه صندوق بهشتی یک دفتر کار در صندوق نوآوری نیز دارا می باشد. همچنین به منظور ایجاد خط اعتباری چندین میلیارد تومانی برای توسعه کسب و کارهای شرکتهای دانش بنیان از منابع آن صندوق در حال استفاده است. طرح هم سرمایه گذاری به ارزش بالغ بر ۵ میلیارد تومان در حوزه علوم شناختی از جمله تعاملات جدی این دو نهاد مالی به شمار می رود.

  • چقدر به برنامه ها و چشم اندازهای مدنظر دست یافته اید؟

 صندوق پژوهش و فناوری شهید بهشتی به صورت رشد نمایی در راستای چشم انداز ترسیم شده خود در حال حرکت است.

 

 

میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: