رئیس دانشگاه شهید بهشتی:

20 تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه‌های روسیه امضاء شده است

23239 بازدید

رئیس دانشگاه شهید بهشتی، ​​​​​​​گسترش و تعمیق سطح ارتباطات علمی و فناوری با کشور روسیه و چین را مهم  خواند و گفت: در سال‌های اخیر 20 تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه‌های روسیه امضاء شده است. مسئولان دانشگاه شهید بهشتی ۷ بار از مراکز علمی روسیه بازدید و 17 هیئت روسی و قزاقی از دانشگاه دیدار کردند؛ همچنین ۱۷ اعزام فردی و گروهی در قالب بورس علمی داشتیم.

دکتر سعداله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی در سیزدهمین نشست معاونان بین‌الملل دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با تشریح  فعالیت‌های دانشگاه شهیدبهشتی به عنوان «مرجع ملی» در همکاری‌های علمی-بینالمللی با کشور روسیه اظهار داشت: دانشگاه شهید بهشتی مرجع ملی همکاری‌های علمی بینالمللی با دانشگاه‌های روسیه و قزاقستان است. این کارگروه با مجوز وزارت عتف از سال 1395 شروع به فعالیت نموده است؛ در حال حاضر 62 دانشگاه، پژوهشگاه، موسسه و مرکز از سراسر کشور عضو این کارگروه هستند و بزرگترین کارگروه در نوع خود در کشور است.

دکتر نصیری به برگزاری منظم جلسات کارگروه روسیه اشاره کرد و گفت: تاکنون 7 دوره نشست کارگروه با حضور اکثر اعضاء و رایزنان فعلی، سابق و اسبق و وابسته علمی و فناوری سفارت​​​​​​​فدراسیون روسیه برگزار شده است.

 

رئیس دانشگاه، با بررسی حوزه‌های همکاری دانشگاه‌های و پژوهشگاه‌های کشور با دانشگاه‌های روسیه، تصریح کرد: بیش  از 110 دانشگاه و پژوهشگاه ایرانی در قالب 380 همکاری مختلف با دانشگاه‌های روسیه تعامل داشته‌اند که از این بین حوزه علوم پایه با 287 مورد رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. شیمی و مواد پیشرفته؛ زیست شناسی، بیوانفورماتیک و علوم؛ علوم زمین با تمرکز بر مطالعات قطب؛ فیزیک و اخترشناسی؛ اقتصاد و همچنین مطالعات پیشرفته نفت و گاز به ترتیب بیشترین زمینههای مورد علاقه در همکاری‌های دانشگاه‌های ایران با طرف‌های روسی هستند.

 

دکتر نصیری از استانداردسازی سطوح مختلف آموزش و آزمون بینالمللی زبان روسی (TORFEL) در کشور با مرجعیت دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و افزود: دانشگاه شهید بهشتی به عنوان اولین و تنها دانشگاه دارای مجوز رسمی از سازمان سنجش آموزش کشور، مرجع برگزاری و صدور گواهی معتبر آزمون استاندارد بین المللی زبان روسی (تورفل) در کشور است. نمایندگان دانشگاه‌های کشور، شورای فراگیر علمی زبان روسی با محوریت دانشگاه شهید بهشتی برای طراحی و برگزاری آزمون های ملی بسندگی زبان روسی ایجاد کرده اند؛ براین اساس زیرساخت و ظرفیت‌های علمی و فنی لازم در دانشگاه به وجود آمده است و هم اکنون دوره های آموزش زبان روسی به صورت عمومی و تخصصی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود. در ماه‌های اخیر بیش از 9 دوره آزمون زبان روسی با حضور بیش از 300 داوطلب در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده است.

رئیس دانشگاه افزود:  مرکز همکاری‌های علمی و دانشگاهی لومونوسف-رازی در مهر ماه 1395 توسط روسای دانشگاه‌های شهید بهشتی و دولتی مسکو، با هدف ارتقای سطح و کیفیت همکاری ها با روسیه افتتاح شد و  دفتری با همین نام در دانشگاه دولتی مسکو ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تشریح برنامه‌های آتی کارگروه همکاری‌های علمی با روسیه گفت: دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مرجع ملی همکاری‌های علمی بینالمللی با کشورهای روسیه و قزاقستان در تلاش است با بهره‌گیری از دیپلماسی علمی برای توسعه روابط با کشورهای روسیه و قزاقستان با توجه به سطح بالای روابط سیاسی مشترک؛ افزایش بودجۀ حمایتی از جانب هر دو ​​​​​​​کشور با عنایت به افزایش سطح ارتباطات دو کشور در قالب موسسه تحقیقیات بنیادی روسیه ( RFBR ) و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ایران؛ تاسیس صندوق حمایت از طرح‌ها و پژوهش های مشترک با روسیه و قزاقستان؛  افزایش سهمیۀ بورس دولتی روسیه برای دانشجویان ایرانی از (100 به 300 ) در تعامل با سازمان امور دانشجویان و مسئولین ذیربط در روسیه؛ تعریف 100 بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه علوم پایه برای دانشجویان غیر ایرانی با تاکید بر جذب متقاضیان کشورهای روسیه و قزاقستان؛ بسترسازی برای افزایش تعداد فرصت‌های مطالعاتی، اینترنشیپها و بازدیدها و همچنین برنامه‌ریزی برای جذب دانشجویان روسی در ایران، برای جهتدهی و تسهیل امور به ارتقای همکاری‌های مشترک کمک نماید.

 

 

میتوانید این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید: