صفحه اصلی
بازدید مسئولان کتابخانه مرکزی از کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایران‌شناسی به تاریخ 1403/08/02
  • 2199 بازدید

روز چهارشنبه به تاریخ دوم آبان 1403 خانم دکتر صدقی (رئیس کتابخانة مرکزی) و خانم دکتر عبدالکریمی (معاون کتابخانة مرکزی) همراه با خانم‌ها بینش‌پور (رئیس ادارة کتابخانه‌های دانشگاه) و خوشنودی (رئیس مرکز اسناد و موزه) و نیز جناب آقای دکتر گلبن حقیقی از کتابخانة و مرکز اسناد بنیاد ایران‌شناسی بازدید کردند. این بازدید یک ساعت و نیمه از 10 صبح  و با راهنمایی و توضیحات خانم مریم‌السادات میرحیدری، سرپرست کتابخانه و مرکز اسناد آغاز شد و ساعت 11:30 پایان یافت.

بازدید از مخزن کتابخانه در طبقة اول آغاز شد که ارائة خدمات آن به صورت قفسه‌ بسته و دارای حدود 120000 جلد کتاب است. بنیاد ایران‌شناسی دارای 16 شعبه در سراسر ایران است و نسخه‌های تکراری از کتب را به این شعب ارسال می‌کند.

پس از مخزن کتب، از بخش‌های نشریات و خدمات دیداری – شنیداری بازدید شد. این بخش با مجموعه‌ای بالغ بر 40000 جلد نشریه در 3100 عنوان اعم از فارسی و لاتین جاری و گذشته‌نگر با موضوعات مرتبط با ایران و ایران‌شناسی در حوزة پژوهش‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی می‌باشد. در این بخش، درگردآوری نشریات قدیمی و كمیاب اهتمام قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته است. چیدمان مجلات در این بخش الفبایی است و خدمات در آن به صورت قفسه بسته ارائه می‌شود. مخزن منابع غیركتابی در طبقه چهارم ساختمان كتابخانه قرار دارد. مدارك این مجموعه قابل امانت نبوده و در تالار مطالعه مورد استفادة کاربران قرار می‌گیرد. منابع موجود در این بخش عبارتند از: 3778 عنوان لوح‌فشرده، 5410 عنوان نوار ویدئویی، 1002 عنوان نوار صوتی، 1577 عنوان عكس دیجیتال، 2436 عنوان اسلاید، 1242 عنوان عكس، 2493 عنوان پوستر، 2256 عنوان كارت پستال، 450 عنوان بروشور، 1018 عنوان نقشه و تعدادی نگاتیو و میكروفیلم. میزهای ویژة نقشه‌خوانی از تجهیزات کارآمد و قابل توجه در این بخش از کتابخانه است. 

بازدید از بخش مرمت و مرکز اسناد پایان‌بخش بازدید از کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایران‌شناسی بود. مركز اسناد بنیاد دربرگیرنده 68 جلد نسخه خطی نفیس، 530 عنوان چاپ سربی، 450 عنوان چاپ سنگی و بیش از 110 سند، طومار و نقشه قدیمی و مرمت شده است. در این بخش، از تجهیزات مرمت و ترمیم کتابها نیز بازدید و توضیحاتی دریافت شد. زمینه‌سازی جهت تاسیس كتابخانه‌های قومی، گسترش، احیاء و بهینه‌سازی بخش اسناد و نسخ خطی و همكاری بیشتر با سایر كتابخانه‌ها در قالب ایجاد تفاهم‌نامه‌های بین كتابخانه‌ای با هدف ایجاد تعامل فرهنگی و پژوهشی در مبادلات علمی از جمله اقدام‌های پیش روی بنیاد ایران‌شناسی است.

 

 

افزودن نظرات