صفحه اصلی
برنامه گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار برگزار شد.
  • 1560 بازدید

برنامه بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار روز دوشنبه 22 آبان ماه 1402 از ساعت 10 الی 12 در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه با حضور دکتر مهری حمیدی (معاون پژوهشی دانشگاه)، آقای سید مهدی اعرابی (مدیر روابط عمومی پیشکسوت دانشگاه)؛ آقای رستم نصوری (کتابدار و استاد پیشکسوت دانشگاه)، دکتر مهدی شقاقی (ریاست کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه)، دکتر محسن حاجی‌زین‎العابدینی (رئیس اداره کتابخانه‎های دانشگاه)، دکتر امیررضا اصنافی (معاون پژوهشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی)، کتابداران واحدها، و دانشجویان گروه علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، پس از تلاوت قرآن، سرود ملی و خوش‌آمدگویی مجری برنامه، معاون پژوهشی دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جلسه بزرگداشت هفته کتاب، به نقش اصلی کتابداران مبنی بر ترویج علم و کتابخوانی اشاره کرد. ایشان همچنین ضمن تشکر از کتابداران دانشگاه بابت ایجاد فضای مثبت در کتابخانه‌های دانشگاه و زنده و پویا نگه‌داشتن کتابخانه‌ها با وجود برخی کاستی‌ها، خواستار تلاش کتابداران جهت ادامه این فعالیت شد.

دکتر حمیدی همچنین با اشاره به هدایت دانشجویان به سمت کتابخوانی، به ایجاد فضاهایی همچون کافه کتاب در دانشگاه اشاره کرد.

در ادامه برنامه، کلیپی با محتوای مصاحبه با دانشجویان و کتابداران در مورد آخرین کتابی که مطالعه کرده‌اند و همچنین هفته کتاب و کتابخوانی پخش شد. این کلیپ حاصل تلاش انجمن علمی دانشجویی علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی بود.

سپس ریاست کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و موزه، دکتر مهدی شقاقی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های یکساله انجام شده در این واحد (پاییز 1401 الی پاییز 1402) جهت اطلاع حضار پرداخت.

در ادامه، مجددا کلیپی با مضمون محتوای منابع اطلاعاتی کتابخانه، امکانات، خدمات و فضای واحد جهت آگاهی مهمانان در جمع اجرا شد.

سپس دکتر امیررضا اصنافی، معاونت پژوهشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و مدیر گروه علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی، پس از تبریک روز کتابدار و هفته کتاب و کتابخوانی، بیان کرد: کتابداری، کارمندی نیست و فراتر از آن است. کتابداری یک هنر است. یک کتابدار با در نظر گرفتن نیاز‌های اطلاعاتی کاربران، گرداوری منابع مورد نظر ایشان و ایجاد فضای گرم و صمیمی در کتابخانه می‎تواند سبب جذب مخاطبان به این فضا و افزایش سطح آگاهی جامعه شود و در صورت عدم توجه به موارد فوق یک جامعه را به حیطه نابودی بکشاند، از این رو از کتابداری به عنوان یک هنر نام می‎برم.

در ادامه کتابدار پیشکسوت دانشگاه شهید بهشتی؛ آقای رستم نصوری، به ارائه تاریخ شفاهی از چگونگی شکل‌گیری ساختمان کتابخانه مرکزی، چیدمان فضای واحد، کارکنان آن زمان و روسای مربوطه پرداخت.

آقای اعرابی آخرین سخنران این جمع بود که به رسالت مهم کتابخانه‌ها و کتابداران در بین واحدهای دانشگاه اشاره نمود.

در ادامه، سه نفر از کتابداران دانشگاه، آقای حسین بزرگی کیا (کارشناس بخش گردش و امانت کتابخانه مرکزی)؛ خانم افسانه آزادی (مسئول کتابخانه دانشکده علوم) و خانم فریده کاکایی (مسئول کتابخانه دانشکده علوم‌زمین) به عنوان کتابداران برگزیده دانشگاه معرفی شدند و به ایشان لوح تقدیری اعطاء شد.

در انتها با گرفتن عکس یادگاری این گردهمایی به پایان رسید.

افزودن نظرات