به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهیدبهشتی، این سردیس با حضور سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی؛ مرتاض علی رابادانف، رئیس دانشگاه دولتی داغستان و ایگور دمکین، رایزن علمی سفارت روسیه در ایران رونمایی شد.
پس از رونمایی از سردیس، جلسه مشترکی در تالار ناصر خسرو دانشکده ادبیات با حضور مهمانان و اعضای هیئت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی تشکیل شد.
در ابتدای این نشست ابطحی، قائم مقام رئیس دانشگاه و مدیر همکاریهای علمی بینالمللی با عرض خیرمقدم، شرح مختصری از زندگینامه این شاعر ارائه کرد.
آقامیری در سخنانی با معرفی دانشگاه، به حسن شهرت دانشگاه شهید بهشتی در سطح جهانی در حوزههای آموزش، پژوهش و فناوری اشاره کرد.
وی بر ضرورت تحکیم روابط فرهنگی بین دو ملت به ویژه جمهوری داغستان تاکید کرد و افزود: روابط اداری، دیپلماتیک و سیاسی در جهان آسیبپذیرند اما روابط فرهنگی، رابطهای پایدار هستند. ما از روح بلند شعرا وام میگیریم تا بتوانیم روابط فرهنگی بین انسانها و ملتها را گسترش دهیم.
در ادامه مرتاض علی رابادانف، رئیس دانشگاه ملی داغستان از حضور در جمع دانشگاه شهید بهشتی ابراز خرسندی کرد و با توجه به سابقه دانشگاه داغستان و گسترش روابط بینالمللی در چهارچوب مجمع بینالمللی دانشگاههای دریای خزر و برگزاری بیست و پنجمین مجمع عمومی دانشگاههای دریای خزر در دانشگاه داغستان، به گسترش روابط با ایران و به ویژه با دانشگاه شهید بهشتی اظهار تمایل کرد.
وی ضمن تاکید بر فعالیت مرکز ایرانشناسی در دانشگاه داغستان با سابقه بیش از 20 سال و اشتراکات زیاد مردم ایران و جمهوری داغستان و همچنین نصب سردیس حافظ در دانشگاه داغستان، برای همکاریهای مشترک با گروه زبان روسی دانشگاه شهید بهشتی، همچنین تاسیس مرکز زبان روسی، تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی اعلام آمادگی کرد.
سپس صالحات غمزاتوف فرزند رسول غمزاتوف، شاعر داغستان از برگزاری مراسم یاد بود برای ایشان تشکر و بر اشتراکات و نزدیکی فرهنگی مردم ایران و داغستان تاکید کرد. وی مجموعه عکس و تصاویر رسول غمزاتوف را به رئیس دانشگاه شهید بهشتی اهدا کرد.
در ادامه محمد صالحی، دانش آموخته رشته معماری دانشگاه شهید بهشتی نقاشی خود را که با الهام از اشعار این شاعر ترسیم کرده را به فرزند این شاعر داغستانی تقدیم کرد.
در بخش دیگری از این نشست احسان سپهر، در خصوص پروژه سینمایی ساخت انیمیشن رسول غمزاتوف توضیح داد.
افراخته، دیگر سخنران این نشست درباره فعالیتهای فرهنگی ایرانیان در داغستان توضیحات مبسوطی ارائه کرد.
در ادامه جمعی از دانشآموزان مدرسه روسی، اشعاری از این شاعر مسلمان را برای حاضران قرائت کردند.
در انتها تفاهمنامهای در زمینه همکاریهای علمی مشترک بین دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه ملی داغستان امضا شد.
گفتنی است از سوی ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، سال 2023 مصادف با یکصدمین سال تولد غمزاتف برای بزرگداشت و شناخت بیشتر وی به عنوان «سال رسول غمزاتف» نامگذاری شده است.
در این مراسم علیمراد حاجی اف معاون پژوهشی و عضو شورای نخبگان جوان ریاست جمهوری روسیه، نوری محمدزاده دانشیار گروه شرق شناسی و رئیس مرکز ایران شناسی دانشگاه دولتی داغستان، مراد احمدوف سردبیر مجله ادبی جمهوری «ادبی داغستان» و محقق موزه ادبی رسول غمزاتوف در ماخاچکالا، صالحات غمزاتوف فرزندرسول غمزاتف، مدیر موزه هنر غمزاتف داغستان و رئیس صندوق بین منطقهای رسول غمزاتف برای حمایت از فرهنگ، واعظی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی، عنانی معاون پژوهشی دانشکده و شیخی مدیر گروه زبان روسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی حضور داشتند.
منبع: سايت وزارت علوم و تحقيقات و فناوري