روز دوشنبه 21 آبان ماه جمعی از دانشجویان و اعضای هیات علمی پژوهشکده علوم محیطی از فاز اول طرح ژینایی رود دره فرحزاد بازدید کردند. این طرح، اولین گام برای ایجاد زیرساخت سبز_ آبی در شهر تهران و ایجاد پهنه عرصه حیات وحش در پهنه های شهری به شمار میرود. متاسفانه دره فرحزاد در سالهای گذشته تبدیل به محلی برای تجمع بزهکاران شده بود. تاجایی که برخی از این افراد سال ها در این محل ساکن شده بودند. جمع آوری معتادان متجاهر از اواخر سال ۱۴۰۰ در چند مرحله انجام شد و با رفع معارضین ملکی پس از ۱۲ سال، عملیات اجرایی فاز یک این پروژه آغاز و با همکاری معاونت خدمات شهری و شهرداری منطقه ۲و۵ رودره فرحزاد پس از سال ها ساماندهی شد.
افزایش حضور خانواده ها و شهروندان در این فضای جدید، نوعی نظارت اجتماعی طبیعی را ایجاد می کند که خود عاملی بازدارنده برای فعالیت های مجرمانه است. همچنین، مدیریت مناسب فضا از طریق حضور نیروهای خدماتی و نگهبانی، نصب دوربین های مداربسته و برنامه ریزی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، کنترل بیشتری بر محیط اعمال می کند.
طرح احیای روددره فرحزاد در ۳ فاز اجرایی می شود که هدف از اجرای آن ایجاد فضایی به صورت پارک طبیعی جهت حفظ محیط زیست و گونه های جانوری مانند روباه، سنجاب و سایر پرندگان بومی و همچنین جایگزینی جهت استفاده ساکنان شهر تهران از این محیط طبیعی است.
در مجموع، اجرای پروژه احیای رود دره فرحزاد می تواند به عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش آسیب های اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و افزایش امنیت در منطقه عمل کند. این پروژه همچنین می تواند به عنوان الگویی موفق برای بازآفرینی سایر مناطق مشابه و رود دره ها در شهر تهران مورداستفاده قرار گیرد و تأثیرات مثبت آن را به سایر نقاط شهر گسترش دهد. در پایان نشست علمی و جلسه پرسش و پاسخ با مشاور این طرح در سالن جلسات شهرداری منطقه دو انجام شد. لازم به ذکر است حمایت مالی و هماهنگی های لازم در این پروژه از سوی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران انجام گردیده بود.