دکتر نصیری در سی‌وچهارمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور :

بودجه سال ۱۴۰۱ باید واقع بینانه تعیین شود

16846 Views

 

سی‌وچهارمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، دوشنبه 8 آذر 1400، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رؤسای ۱۴ دانشگاه، رؤسای کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و معاونان سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

سی‌وچهارمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور به منظور بحث و بررسی در خصوص وضعیت بودجه دانشگاه‌ها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، تأمین منابع مالی همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها و مسائل جاری دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران برگزار شد.

 

رئیس دانشگاه شهید بهشتی: بودجه سال ۱۴۰۱ باید واقع بینانه تعیین شود

دکتر سعداله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی؛ در سی‌وچهارمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، از تلاشهای صورت گرفته برای اجرای طرح همسان‌سازی حقوق اعضای هیات علمی قدردانی کرد و اظهار داشت: عدم تخصیص و پرداخت اعتبار مربوط به همسان‌سازی حقوق اساتید در طول ۸ ماه گذشته همه دانشگاه‌ها را دچار مشکل کرده است و عملا بسیاری از فعالیتهای ضروری دانشگاه‌ها به دلیل محدودیت بودجه متوقف شده است.

رئیس دانشگاه، با آسیب‌شناسی حضور دانشجویان در دانشگاه تصریح کرد: در دانشگاه شهید بهشتی از اواخر آبان‌ماه، آموزش کلیه دانشجویان مقطع دکتری حضوری شده است. همچنین آن دسته از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که در مرحله پایاننامه هستند و یا دروس کارگاهی، عملی و آزمایشگاهی دارند نیز در دانشگاه حضور دارند؛ ما علاقه‌مندیم که شاهد حضور همه دانشجویان مقاطع مختلف در دانشگاه باشیم، امیدواریم مساعدت لازم برای این متظور صورت گیرد و زمینه لازم فراهم شود.

دکتر نصیری، در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به شرایط موجود، خواستار تعیین واقع‌بینانه بودجه سال ۱۴۰۱ شد و پیشنهاد کرد بودجه جداگانه ای برای «سال جهانی علوم پایه» اختصاص داده شود تا برنامه‌های پیش بینی شده به صورت شایسته اجرا شوند؛ ایشان افزود: مسئولان و سیاستگذاران علم و فناوری کشور باید بحث علوم پایه را که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده‌اند برای رسیدن به توسعه و اقتدار ملی جدی بگیرند.

رئیس دانشگاه تهران: اعتبار مناسب برای اجرای همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها در بودجه ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها دیده شود

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران گفت: درخواست فوری که از سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم این است که اعتبار مناسب برای اجرای همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌ها در بودجه ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها دیده شود و همچنین منبع پایداری برای همسان‌سازی در نظر گرفته شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: کارکنان دانشگاه منتظر هستند تا شاهد افزایش منطقی و مناسب در حقوق‌هایشان باشند. بنابراین از سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس انتظار داریم همان‌طور که در راستای رفع اشکالات در زمینه همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی دقت‌نظر به خرج می‌دهند، جبران لازم برای حقوق کارکنان نیز صورت گیرد.

وزیر علوم: با اختصاص بودجه مناسب، روند رو به رشد تولید علم را استمرار بخشیم

دکتر محمدعلی زلفی‌گل نیز در پایان این اجلاس، با بیان اینکه در نتیجه تلاش محققان کشور، سطح اول تولید علم منطقه را داریم، گفت: با سرمایه‌گذاری مناسب در علم و فناوری و اختصاص بودجه مناسب به دانشگاه‌ها، باید فتح قله‌های علم در دنیا را استمرار بخشیم. اینکه با اختلاف بالا نسبت به کشور دوم، از نظر تولید علم در منطقه اول هستیم افتخار بزرگی است که باید آن را حفظ کنیم.

وی تاکید کرد: حفظ و ارتقای جایگاه ایران از نظر تولید علم در دنیا، حرکت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و از شاخص‌های ولایت‌مداری است و در این مسیر فراهم آوردن امکانات و تجهیزات بر عهده دولت و تحقیق و پژوهش بر عهده محققان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.

دکتر زلفی‌گل با اشاره به فرمایش اخیر مقام معظم رهبری در مورد حفظ نخبگان در داخل کشور، گفت: باید دولت و مجلس شورای اسلامی شرایطی را فراهم کنند تا تحقیق و پژوهش مورد تشویق قرار گیرد و هر محقق و عضو هیأت علمی به اندازه شایستگی علمی و میزان تلاش و نوآوری خود از مزایای مادی و قانونی برخوردار شود.

وزیر علوم با اشاره به تعیین سقف حقوق اعضای هیأت علمی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: تعیین سقف ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، افزایش حقوق اعضای هیأت علمی با درجه استاد تمامی را بی‌اثر کرده و حتی باعث شده است حقوق عادی اساتید بر اساس روال سال‌های گذشته نیز پرداخت نشود و حق قانونی این عزیزان ضایع شود.

وی افزود: با اتفاقی که در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ افتاد، امکان پرداخت حق‌التدریس، حق راهنمایی رساله و پایان‌نامه و مشارکت در پژوهش‌های علمی به اساتید وجود ندارد. ادامه این روند نیز برای نظام علمی کشور مطلوب نیست.

دکتر زلفی‌گل با قدردانی از رئیس جمهور برای ابلاغ قانون تأسیس صندوق شورای عالی عتف، گفت: اگر بودجه مناسبی به این صندوق اختصاص یابد و بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی در آن متمرکز شود، می‌توان گام بلندی برای تحول در پژوهش و فناوری و رفع نیازهای کشور برداشت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: در قبال تکالیف قانونی وزارت علوم، برنامه‌های اعلامی وزیر به مجلس شورای اسلامی و هر گونه امکاناتی که دولت و مجلس در اختیار این وزارت بگذراند پاسخگو هستیم و آمادگی دارم نسبت به سه ماه آغاز فعالیت به کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش ارائه کنم.​​​​​​​